VALUE ADDED LOGISTICS, MOVING AND ARTHANDLING SERVICES

Gouda +31 (0)182 60 22 37

Valmas blog

Expat verhuizing: een hele opgave

29-03-2018

Blog Expat verhuizing: een hele opgave

Een expat verhuizing is nooit makkelijk, maar altijd spannend. Een nieuwe functie in het buitenland is leuk, maar zonder vrienden en familie dichtbij is het absoluut een uitdaging. Bovendien krijgt de expat te maken met een nieuwe cultuur, waarin hij of zij zich wegwijs moet maken zonder hulp van een (professioneel) netwerk. Het is niet makkelijk een nieuw netwerk op te bouwen, zeker als er ook nog eens sprake is van een taalbarrière.

Hoewel dergelijke problemen grotendeels opgelost kunnen worden met bijvoorbeeld Skype en LinkedIn, blijft de expat verhuizing op zich een probleem. Wat neemt u mee, hoe pakt u het veilig in, welke regels zijn gelden er, welk transportmiddel gebruikt u, welke verzekeringen sluit u af, et cetera. Om nog maar te zwijgen over het inrichten van uw nieuwe woning en het opnieuw installeren van al uw apparaten.

 

Expat verhuizing: speciaal voor u, simpel voor ons

Een expat verhuizing is niet iets dat u of uw medewerker iedere week doet. Het is duidelijk dat u met een grote hoeveelheid potentiële problemen rekening moet houden. Dit kunt u verhelpen door een verhuisbedrijf in te huren. Sommige verhuisbedrijven, zoals Valmas, verzorgen namelijk ook expat verhuizingen. Op deze manier laat u alles van A tot Z regelen door experts, zodat u zeker weet dat de verhuizing vlekkeloos verloopt.

 

Inboedelopslag

Het is zelfs dermate lastig, dat u misschien afweegt om een deel van uw inboedel niet mee te verhuizen. Niet alles hoeft mee, ten slotte: misschien past dat antieke kastje eigenlijk toch niet in uw nieuwe onderkomen. Of misschien wilt u geen risico nemen en laat u daarom uw gevulde vitrinekast in de opslag. Ook dit kunt u via valmas regelen, tot op het allerlaatste moment. Uiteraard is dit ook een optie als u simpelweg een grondige schoonmaak wilt houden, waarbij u geen last wilt hebben van het meubilair.

Door Valmas in te schakelen, hoeft u zich geen zorgen meer te maken om alle logistieke processen – en dat zijn er nogal wat. Zo kunt u zich bezighouden met het opbouwen van een nieuw netwerk, bijvoorbeeld. Of meteen vol aan de bak in uw nieuwe functie. Dit is natuurlijk makkelijker zonder onnodige afleiding.

Tip: verhuiskaartjes laten maken

15-03-2018

Blog Tip: verhuiskaartjes laten maken

Tip: verhuiskaartjes laten maken

Het is zover. Eindelijk verhuizen. Het doel mag dan iets zijn om naar uit te kijken, voorlopig levert de verhuizing vooral stress op. Naast het echte verhuizen is het doorgeven van je verhuizing net zo belangrijk. En dit wordt nou juist zo vaak vergeten. Een adres moet gewijzigd worden. En dit kan heel klinisch, maar je kunt er ook iets leuks en persoonlijks van maken.
Wil je de verhuiskaartjes laten maken? Voor het versturen van verhuiskaartjes raden wij een online kaartenmaker aan. Via een online kaartenmaker kan je op een snelle en gemakkelijke manier verhuiskaartjes laten maken. Daarnaast is het ook nog goed betaalbaar. Een verhuizing is ook al duur genoeg.

Persoonlijke verhuiskaartjes

Voor het versturen van verhuiskaartjes kun je bijvoorbeeld Kaartenhuis gebruiken. Het is een zeer gemakkelijke webshop, waarbij je je eigen verhuiskaartjes kan ontwerpen. En het ontwerpen van je eigen verhuiskaartjes is bij Kaartenhuis ook zeker niet veel werk. Met drie simpele stappen heb je in een paar minuten je unieke verhuiskaartjes ontworpen en verstuurd.
Daarnaast zijn de verhuiskaartjes van Kaartenhuis ook goed betaalbaar, ook niet onbelangrijk aangezien verhuizen al duur genoeg is. Je bestelt bij Kaartenhuis een set aan verhuiskaartjes die je zelf hebt ontworpen. Hoe groter de set die je bestelt, hoe goedkoper de kaarten zijn. Zo kan je vanaf €0,35 al een verhuiskaart bestellen bij Kaartenhuis. Naast verhuiskaartjes laten maken kan je bij Kaartenhuis ook allerlei andere kaarten laten maken.

Uitnodiging voor de housewarming

Nadat je verhuisd bent is het ook leuk om een housewarming te geven. Met je vrienden, familie en nieuwe buren heerlijk borrelen op het nieuwe huis. Dit is dan ook direct de perfecte kans om iedereen je nieuwe huis van top tot teen te laten zien. Zo hoef je maar 1 keer je hele huis op te ruimen voor de visite. Een gouden tip van onze kant is om deze uitnodigingen voor de housewarming op tijd te versturen. Het is natuurlijk ook een optie om de verhuiskaart te combineren met de uitnodiging voor je housewarming, echter moet je oppassen met mensen die je wel een verhuiskaart wilt sturen maar niet op de housewarming wilt uitnodigen.
 

Verhuisstress: 5 oorzaken

16-02-2018

Blog Verhuisstress: 5 oorzaken

Verhuisstress: 5 oorzaken (Inclusief oplossingen!)

We weten allemaal dat een verhuizing een van de meest stressvolle gebeurtenissen is in een mensenleven. Er is zo veel te regelen, te verplaatsen en in te pakken. En dan gaan de gewone dagelijkse beslommeringen zoals school, werk, en familie ook nog eens gewoon door. Dat veroorzaakt nog al eens verhuisstress…
Wij van Valmas hebben dagelijks contact met mensen die middenin hun verhuizing zitten. We krijgen regelmatig vragen over bepaalde aspecten van de verhuizing. Reden genoeg om eens precies uit te zoeken waar de schoen wringt. Wij vroegen aan onze bezoekers: “Welk aspect van je verhuizing gaf je de meeste kopzorgen?”. Het resultaat is een top 5 van de dingen die de meeste verhuisstress veroorzaken. En wij zouden geen echte verhuisexperts zijn als we er niet meteen een oplossing bij gaven, toch?
Dus bij deze: de 5 grootste veroorzakers van verhuisstress én hun oplossingen!

Verhuisstress veroorzaker nummer 1: Omzetten van contracten en abonnementen
Je energiecontract en contracten voor internet en telefoon moeten allemaal over naar het nieuwe huis. En wat moet je eigenlijk doen met het waterbedrijf? Bijna een kwart van de respondenten gaf aan dat het omzetten van contracten en abonnementen hen de meeste kopzorgen gaf. 

De oplossing:

Begin ruim op tijd met het vergelijken van contracten voor energie en het vergelijken van telecomaanbieders. Het beste is om dit al zo’n drie maanden van te voren te doen. Daarna bepaal je of je wilt overstappen naar een ander contract, of je huidige contract mee wilt nemen.

Verhuisstress oorzaak nummer twee: Inpakken

Inpakken is de meest tijdrovende verhuisklus. Al je spullen moeten in dozen en de kans is groot dat je dingen tegenkomt waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. 18% van de respondenten gaf aan dat het inpakken voor de verhuizing stressfactor nummer één was. 
De oplossing:
Ook hier heeft de oplossing vooral te maken met tijdsplanning. Je kunt het beste een paar maanden voor je verhuizing al beginnen met het sorteren van je inboedel. Want geloof ons: lang niet alles wat je hebt, hoeft mee naar je nieuwe huis. Een paar weken van tevoren kun je beginnen met spullen in dozen te doen.

Stressfactor nummer 3: Overzicht houden tijdens de verhuisdag

15% van de respondenten vond de verhuisdag zelf het meest stressvol: zorgen dat alles op tijd klaarstaat, dat alle hulpen weten wat ze moeten doen en dat alle spullen heelhuids in het nieuwe huis aankomen. Het is logisch dat de verhuisdag je zenuwen op de proef stelt!


De oplossing: 

Zorg dat je vóór de verhuisdag goed voorbereid bent. Alle spullen moeten ingepakt zijn en je moet bedenken hoe je het werk coördineert, zodat iedere hulp weet wat hij of zij moet doen. Zorg ook dat je alle benodigde spullen in huis hebt, zoals verhuisdekens, tape, eventueel een steekwagentje en natuurlijk koffie!

Stressveroorzaker nummer 4: Leeg achterlaten van het oude huis

Terwijl het ontzettend leuk is om plannen te maken voor de inrichting van je nieuwe huis, is er een ander dingetje dat ook moet gebeuren: je oude huis moet helemaal leeg..en schoon… Dat is iets minder leuk. 15 procent van onze respondenten noemde dit dan ook als de grootste hoofdpijnfactor van hun verhuizing. 

De oplossing:

Zorg er ruim van tevoren voor dat alle spullen die niet mee gaan naar het nieuwe huis, verkocht, weggegooid of gedoneerd zijn. Zo blijf je niet zitten met een berg troep in je oude huis. Plan voldoende tijd in (liefst na de verhuisdag) om je oude huis helemaal leeg en schoon te maken.

Verhuisstressfactor 5: Vrienden en familie om hulp vragen

Helemaal in je eentje verhuizen is vrij lastig. Het is dus altijd nodig om hulptroepen in te schakelen. Ongeveer 50% van de Nederlanders verhuist met behulp van een verhuisbedrijf, de andere helft vraagt liever familie en vrienden om hulp. Maar het is niet altijd makkelijk om hen om deze gunst te vragen. Zeker als je een wat bescheidener karakter hebt, wil je je familie en vrienden misschien liever niet ‘lastigvallen’ met jouw verhuizing.

De oplossing:

Het wordt een beetje saai, maar ook hier weer geldt: wees er vroeg bij! Zorg ervoor dat je vrienden en familie een paar weken van tevoren weten wat je verhuisdatum is zodat ze de dag vrij kunnen houden. Zorg ervoor dat de verhuisdag prettig is voor hen: sla lekkere hapjes en drankjes in voor tijdens het helpen en trakteer ze op een lekkere maaltijd nadat de klus geklaard is. We hebben meer tips voor je in ons artikel: ‘Een stressvrije verhuisdag met vrienden‘. En wil je dit stresspunt helemaal vermijden? Dan kun je natuurlijk altijd gewoon een verhuisbedrijf inschakelen.

Valmas is DE sub-contractor voor de verhuis en transportmarkt in Nederland

10-01-2018

Blog Valmas is DE sub-contractor voor de verhuis en transportmarkt in Nederland

Valmas is DE sub-contractor voor de verhuis- en transportmarkt in Nederland, omdat we mede als onderaannemer zijn gespecialiseerd in het overnemen van complete Trajecten binnen deze branche. Wij maken speciaal voor deze klanten onder andere gebruik van een wagenpark zonder enige vorm van reclame daarop. Daarnaast lopen onze professionals, om volledige integratie voor deze klanten te waarborgen, indien gewenst in de bedrijfskleding van desbetreffende klanten.

Valmas zet de standaard in 'Flatrate' verhuizingen.

10-01-2018

Blog Valmas zet de standaard in 'Flatrate' verhuizingen.

Valmas zet de standaard in 'Flatrate' verhuizingen. Door geen extra seizoens- of druktetoeslagen te hanteren weet u als klant waar u mee af bent. Verhuizing, verpakking of opslag van uw goederen, ons volledige assortiment verhuisservices is afgestemd op uw behoeften en altijd tegen een eerlijke prijs.

Gelukkig nieuwjaar!

01-01-2018

Blog Gelukkig nieuwjaar!

Valmas wenst u een gelukkig en gezond nieuwjaar.

CONTACT VALMAS

Valmas BV

info@valmas.nl

+31 (0)182 60 22 37

IJssellaan 227 | 2806 TJ Gouda

Algemene Voorwaarden Valmas B.V.