Linkedin. +31 (0)182 60 22 37 IJssellaan 227 - 2806 TJ Gouda

Expat verhuizing: een hele opgave

Een expat verhuizing is nooit makkelijk, maar altijd spannend. Een nieuwe functie in het buitenland is leuk, maar zonder vrienden en familie dichtbij is het absoluut een uitdaging. Bovendien krijgt de expat te maken met een nieuwe cultuur, waarin hij of zij zich wegwijs moet maken zonder hulp van een (professioneel) netwerk. Het is niet makkelijk een nieuw netwerk op te bouwen, zeker als er ook nog eens sprake is van een taalbarrière.

Hoewel dergelijke problemen grotendeels opgelost kunnen worden met bijvoorbeeld Skype en LinkedIn, blijft de expat verhuizing op zich een probleem. Wat neemt u mee, hoe pakt u het veilig in, welke regels zijn gelden er, welk transportmiddel gebruikt u, welke verzekeringen sluit u af, et cetera. Om nog maar te zwijgen over het inrichten van uw nieuwe woning en het opnieuw installeren van al uw apparaten.

 

Expat verhuizing: speciaal voor u, simpel voor ons

Een expat verhuizing is niet iets dat u of uw medewerker iedere week doet. Het is duidelijk dat u met een grote hoeveelheid potentiële problemen rekening moet houden. Dit kunt u verhelpen door een verhuisbedrijf in te huren. Sommige verhuisbedrijven, zoals Valmas, verzorgen namelijk ook expat verhuizingen. Op deze manier laat u alles van A tot Z regelen door experts, zodat u zeker weet dat de verhuizing vlekkeloos verloopt.

 

Inboedelopslag

Het is zelfs dermate lastig, dat u misschien afweegt om een deel van uw inboedel niet mee te verhuizen. Niet alles hoeft mee, ten slotte: misschien past dat antieke kastje eigenlijk toch niet in uw nieuwe onderkomen. Of misschien wilt u geen risico nemen en laat u daarom uw gevulde vitrinekast in de opslag. Ook dit kunt u via valmas regelen, tot op het allerlaatste moment. Uiteraard is dit ook een optie als u simpelweg een grondige schoonmaak wilt houden, waarbij u geen last wilt hebben van het meubilair.

Door Valmas in te schakelen, hoeft u zich geen zorgen meer te maken om alle logistieke processen – en dat zijn er nogal wat. Zo kunt u zich bezighouden met het opbouwen van een nieuw netwerk, bijvoorbeeld. Of meteen vol aan de bak in uw nieuwe functie. Dit is natuurlijk makkelijker zonder onnodige afleiding.